NEW,
Buzdolabımda , ayıklanmış, poşetlenmiş, yaz kış bulunan bir sebzedir, barbunya. Kuru barbunyayı çok sevmediğimiz için tazesini mutlaka bulunduruyorum. Çarşıda pazarda mayıs ayından kasım ayına kadar da tazesini bulabiliyoruz. Zeytinyalı Barbunya için,
Malzemeler ;
Hazırlanışı ;
ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA
Buzdolabımda , ayıklanmış, poşetlenmiş, yaz kış bulunan bir sebzedir, barbunya. Kuru barbunyayı çok sevmediğimiz için tazesini mutlaka bulunduruyorum. Çarşıda pazarda mayıs ayından kasım ayına kadar da tazesini bulabiliyoruz. Zeytinyalı Barbunya için,
Malzemeler ;
- 1 kg. barbun fasulye ( ayıklanmış )
- 2 adet havuç
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet domates
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Hazırlanışı ;
- Tencerede, sıcak suya attığım ayıklanmış barbunyaları, kara suyu çıkana kadar, çok kısa bir süre haşladım.
- Tencereye zeytinyağını koyup sarımsakları bütün olarak attım.( Daha sonra çıkardığım için)
- Doğranmış soğanları ,domatesleri soteledim.
- Doğranmış havuçları ilave ettim.
- Barbunyaları, şekeri, tuzu ve tarçını ekledim.
- Salçayı ve bir bardak sıcak su ilave edip kısık ateşte pişirdim.
Afiyet Olsun.:)
Zeytinyağlı diğer tariflerden ; Zeytinyağlı Semiz Otu
0 yorum:
Yorum Gönder