NEW,
Malzemeler ;
Afiyet Olsun : )
ZEYTİNYAĞLI TAZE BÖRÜLCE
İzmir 'e gelince tanığım sebzelerden biri börülce.Bu bölgede taze taze ve bol bulunuyor.Bu defa zeytinyağlı pişirdim.Malzemeler ;
- 500 gr. taze börülce
- 2-3 adet domates
- 1 çay bardağı zeytinyağ
- 1 adet kuru soğan
- tuz
- 1 çay kaşığı toz şeker
- Börülcelerin saplarını ve kılçıklarını ayıkladım, yıkadım.
- Kuru soğanı ince ince doğradım
- Domatesleri küp küp doğradım.
- Zeytinyağında soğanı kavurdum.
- Domatesi ve ortadan ikiye böldüğüm börülceleri ekledim.
- Tuz ve şekeri ilave ettim.
- Çok kısık ateşte rengi dönene ve suyunu salıp çekene kadar daha sonrada 1 çay bardağı sıcak su ilave ederek pişirdim.
- Soğuk servis yaptım.
Afiyet Olsun : )
0 yorum:
Yorum Gönder