DOLMALAR,
Malzemeler;
BAKLALI ENGİNAR DOLMASI
Enginarın pazarlarda bolca bulunduğu günlerdeyiz.Enginarı yeni çıktığı günlerde salata olarak, üzerine sadece zeytinyağı ve limon suyu gezdirerek yemeyi çok seviyoruz.Bu tarifte zeytinyağlı dolma oarak pişirdim ve yanında taze iç baklayla birlikte servis yaptım.Foça yolunda Bağarasından gelen enginarlar çok taze ama dolma için biraz küçüklerdi.Dolma yapmak için biraz büyük çanaklar seçmek daha uygun olur.Malzemeler;
- 7 adet enginar
- dere otu
- tuz
- 1,5 adet limon suyu
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
- 1 adet portakal suyu
- 1 kg. iç bakla
- Pilavı için; 1 su bardağı yasemin pirinci
- 2 yemek kaşığı " zeytinyağ
- 1 adet kuru soğan
- tuz
- karabiber
- yeni bahar
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 portakal kabuğu rendesi
- üzerine sarmak için 7 adet asma yaprağı
- Pilavı için, ince kıyılmış soğanı yağda kavurdum.
- Tuz, portakal kabuğu rendesi, şeker ve yıkanmış pirinci 1 su bardağı sıcak su ekleyerek pişirdim.
- Baharatları ekledim.
- Enginarları soydum ve limonlu suda beklettim.
- Baklanın kabuklarını temizledim.
- Enginarların üzerine kaşık yardımıyla harcı doldurdum.Asma yaprağı ile sardım.
- Tencereye dizdim, aralarına baklayı yerleştirdim.
- Zeytinyağı, portakal ve 1/2 limon suyu, 2 yemek kaşığı suyla birlikte kısık ateşte pişirdim.
- Servis öncesi üzerine ince kıyılmış dereotu serpiştirdim.
0 yorum:
Yorum Gönder