KEK-PASTA,
Malzemeler;
ÇİLEKLİ TART KEK
Malzemeler;
- 3 adet yumurta
- 1,5 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 3 çay bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- vanilya
- Krema için ; 2 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet yumurta
- vanilya
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 paket krem şanti
- 100 gr. beyaz çikolata
Hazırlama;
- Tart kek kalıbını tereyağı ile her yerini yağlayın sonra 1 kaşık kadar unla unlayın, buzdolabında bekletin. ( Bu işlem kekinizin muntazam ve parçalanmadan kalıptan çıkmasını sağlayacak.)
- Oda sıcaklığında yumurtaları şekerle çırpın, süt ve yağı ekleyerek karıştırın.
- Un, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyerek karıştırın.
- Tart kek kalıbına dökerek düzgün yayın .
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. ( Çok kurutmamaya dikkat edin.)
- Krema için; Tencerede yumurta, şeker, nişasta ve sütü iyice karıştırın.
- Sürekli karıştırarak orta ateşte pişirin.
- Krema kıvam alınca ocağın altını kapatarak rendelenmiş beyaz çikolatayı ,vanilya ve tereyağı ekleyin.Ara ara karıştırarak kabuk tutmasını önleyin.
- Krema soğuduktan sonra krem şantiyi ekleyerek mikserle çırpın .
- Tart kek soğuyunca kremasını dökerek düzgünce yayın.
- Üzerini dilimlenmiş çilekle kaplayın.
- Soğuk servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder