kek,
Siz söylemezseniz kimse içinde pancar olduğunu anlamıyor. Pancar hafif nemli bir doku sağlıyor. Rengini kırmızı beklemeyin. Ama çikolatalı güzel bir kek tarifi ;
Malzemeler;
Afiyetle ;)
PANCARLI KEK
Pancarlı Kek |
Siz söylemezseniz kimse içinde pancar olduğunu anlamıyor. Pancar hafif nemli bir doku sağlıyor. Rengini kırmızı beklemeyin. Ama çikolatalı güzel bir kek tarifi ;
Malzemeler;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ
- 1,5 su bardağı toz şeker
- vanilya
- 2 çorba kaşığı kakao
- 2 su bardağı un
- 2 orta boy pancar
- 80 gr. bitter çikolata
- 1 paket kabartma tozu
Hazırlama;
- İyice yıkanmış pancarların, kabuklarını soyup, dörde bölüp küçük bir tencereye koyun, üzerini geçecek kadar su ilave edin, haşlansın.
- Haşlandıktan sonra suyunu süzün ve rendeleyin.
- Çikolatayı benmari usulü eritin.
- Oda sıcaklığında yumurtaları çırpın, şekeri ekleyin, iyice karışsın, sıvıyağı ekleyin.
- Un, kabartma tozu ve kakaoyu karıştırın.
- Sıvı malzemeye azar azar ekleyerek karıştırın, erimiş çikolatayı, vanilyayı ve rendelenmiş pancarı ekleyin.
- Kek kalıbına dökün. ( Ben 20 cm. çapında bir kalıp kullandım.)
- Önceden ısıtılmış 180 fırında iyice kabarıp üzeri kızarmaya başlayıncaya kadar daha sonra fırının ısısını 150 dereye düşürerek yaklaşık 35 dakika pişirin. ( Piştiğinden emin olmak için ortasına kürdan batırın temiz çıkarsa pişmiş demektir.)
- Kek fırından çıkıp soğuyunca üzerine pudra şekeri serpin.
Afiyetle ;)
0 yorum:
Yorum Gönder