NEW,
Tam buğday unuyla, zeytinyağlı ve dereotlu bir tarif. Vicdan azabı çekmeden yiyebileceğimiz, olabildiğince sağlıklı .
Malzemeler;
TAM BUĞDAY UNUYLA DEREOTLU POĞAÇA
Tam buğday unuyla, zeytinyağlı ve dereotlu bir tarif. Vicdan azabı çekmeden yiyebileceğimiz, olabildiğince sağlıklı .
Malzemeler;
- 2 adet yumurta ( 1 sarı dışına sürmek için )
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2 çay kaşığı tuz
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- 2,5 su bardağı tam buğday unu
- 1 çorba kaşığı kabartma tozu
- 1 adet küçük boy havuç
- dereotu
- 1 çay bardağı rendelenmiş beyaz peynir
- Üzeri için; çörek otu
Hazırlama ;
- Havucu soyun ve rendenin ince tarafıyla rendeleyin.
- Dereotunu ince kıyın.
- Geniş bir yoğurma kabında. yumurta, zeytinyağı ve yoğurdu karıştırın.
- Un, tuz ve kabartma tozunu azar azar ekleyin.
- Havucu, dereotunu ekleyerek hamuru yoğurun.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar yuvarlayın, ortasına peyniri yerleştirin ve kenarlarını kapatın.
- Yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin, üzerine birkaç damla zeytinyağı ekleyerek çırptığınız yumurta sarısını sürün.
- Çörek otu serpin.
- 170 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
Tam Buğday Unlu Kurabiye |
Tam Buğday Unlu Kurabiye |
Afiyetle ..:)
0 yorum:
Yorum Gönder