8 Ağustos 2017 Salı

LİMONLU TART



                       

                       Bu sıcak günler de mutfağa girebilmek ayrı bir cesaret istiyor. Yaz  günleri için ideal mis gibi limon kokulu bu tart tarifini deneyin pişman olmayacaksınız. Çok hafif bir limon kreması var.
                        Malzemeler;

  • 225 gr. un ( 1,5 su bardağı )
  • 100 gr. pudra şekeri
  • 125 gr. tereyağı ( soğuk ve küp küp kesilmiş )
  • 3 adet yumurta sarısı
  • 1 çorba kaşığı soğuk su
  • Limon kreması için; 200 gr. krema
  • 2 adet yumurta
  • 3 adet yumurta sarısı
  • 125 gr .( 1\2 su bardağı ) limon suyu 
  • 110 gr. ( 1\2 su bardağı )  toz şeker

                                
                                  Hazırlanışı

                               Tart hamurunun hazırlanışı;
  • Un ve pudra şekerini karıştırın. İçine küp küp kesilmiş tereyağını ekleyip parmak uçlarınızla kum haline gelene kadar karıştırın.
  • Bir kasede yumurta sarısı ve suyu karıştırın. Hamuru toplayıncaya kadar elinizle yoğurup, bir streç filme sarın ve buzdolabında 1 saat kadar bekletin.
  • Fırınınızı 180 derece de ıstın.
  • Hamuru çıkarıp fazla bekletmeden merdaneyle, yağlı kağıt arasında, tart kalıbından biraz daha büyük açın. Yağlı kağıtla tart kalıbının üzerine yavaşça ters çevirerek hamurunuzu yerleştirin. Fazlalıkları merdaneyle üzerinden geçerek alın.Kırılan yerleri ve kenarları düzeltin. Artan hamurla gereken yerlere yama yapabilirsiniz.
  • Bir çatal yardımıyla hamur üzerinde delikler açın,  yarım saat kadar buzdobında bekletin.
  • Buzdolabından çıkardığınız hamurun üzerine kenarları kapatacak büyüklükte yağlı kağıt kesin, üzerine ağırlık yapmak için nohut yerleştirin.
  • Fırında yaklaşık 15 dakika pişirin.
  • Çıkarıp üzerindeki  nohut ve kağıdı alın, 10 dakika daha pişirin.
                                Limon kremasını hazırlanışı;
  • Yumurtaları, toz şekeri, limon suyunu ve en son kremayı ekleyerek çırpma teliyle çırpın.
  • Tel süzgeçten süzün.
  • Karışımı tart hamurunun ortasına dökün, 140 derecede tekrar fırına verin.
  • Krema kısmı sertleşene kadar 30-35 dakika pişirin.
  • Fırından çıktıktan sonra oda sıcaklığına gelene kadar bekletin. Sonra buzdobında muhafaza edin.
  • Servis yapmadan önce üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.










Hiç yorum yok: