NEW,
Hafif bir yaz tatlısı, üzerine bir top dondurmayla süper olur doğrusu. Fıstık ve sakız aromasıyla ben çok beğendim. Tarifi denemek isterseniz.
Malzemeler;
HÜNKAR MUHALLEBİSİ
Hafif bir yaz tatlısı, üzerine bir top dondurmayla süper olur doğrusu. Fıstık ve sakız aromasıyla ben çok beğendim. Tarifi denemek isterseniz.
Malzemeler;
- 1 litre süt
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı nişasta
- 1 tatlı kaşığı sakız macunu ( 2-3 parça damla sakızı )
- 1 çay bardağından biraz eksik file antep fıstığı ( 1 çorba kaşığı fıstığı üzerine serpmek için ayırın )
- 2 çorba kaşığı su
Hazırlama;
- Süt, toz şeker ve sakız macununu bir tencerede karıştırın.
- Bir kasede su ve nişastayı karıştırın. Nişasta eridikçe tenceredeki sütten yavaş yavaş ekleyin.Bu işleme nişasta çözülene kadar devam edin.Sonra bu karışımı tencereye ekleyin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
- Muhallebi kaynayıp koyulaşmaya başlayınca antep fıstığını ekleyin ve ocağı kapatın.
- Muhallebiyi üzerinin kabuk tutmaması için arada bir karıştırarak soğutun.
- İsterseniz porsiyonluk kuplara ya da benim gibi bir kalıba dökün.
- Bir kalıbı suyla çalkalayın, suyunu süzün, muhallebiyi dökün.
- Birkaç saat ya da bir gece buzdolabında bekletin.
- Servis için bir tabağa ters çevirin, üzerini kalan fıstıkla süsleyip servis yapın.
Hünkar Muhallebisi |
Hünkar Muhallebisi |
Hünkar Muhallebisi |
Afiyetle...:)
0 yorum:
Yorum Gönder