16 Haziran 2017 Cuma

MEDOVİK - BALLI RUS PASTASI







                           Uzun zamandır denemek istediğim bir tarif, Medovik pasta. İnternette bununla ilgili pek çok tarif var. Reçetelerine güvendiğim Pınar hanımın tarifini uyguladım. Arasına krema olarak pastacı kreması kullandım. Ama bir kez daha yaparsam orijinal tarifte olduğu gibi dulce de leche kullanmak istiyorum.

                           Malzemeler ;

  • 170 gr. bal
  • 100 gr. toz şeker
  • 115 gr. tereyağı
  • 3 adet iri boy yumurta
  • 8 gr. karbonat
  • vanilya
  • 455 gr. un
  • çay kaşığının ucuyla tuz
  • Kreması için; 400 ml. süt
  • 125 gr. toz şeker
  • 2 adet yumurta
  • 2 çay bardağı un
  • 1 paket krem şanti
                            Hazırlanışı ;

  • Fırını 180 derecede ısıtın, 22 cm.lik bir çember ya da kapağı hamuru kesmek için hazırlayın.
  • Benmari usulü, içi yarısına kadar su dolu bir tencerenin üzerine cam bir kap yerleştirin.
  • Bal, tereyağı ve şekeri karıştırarak, tamamen eridikten sonra 4 dakika daha pişirin.
  • Karbonatı ekleyin ve karıştırın.
  • Ocaktan alın, biraz soğusun.
  • Yumurtaları başka bir kapta çırpın, çok az az ballı karışıma ekleyerek çırpın. Yumurtaların pişmemesi için çok azar azar karıştırmaya dikkat edin.Parlak ve homojen bir hale gelinceye kadar çırpın.
  • Tuz, vanilya ve unun çok azını ayırarak kalanı ekleyin ve karıştırın.
  • Hamurun üzerini streç filmle sararak buzdolabında biraz soğutun.
  • Soğuyan hamuru 8 eşit parçaya bölün, kalan unla biraz toparlayın, iki yağlı kağıt arasında 22 cm. den biraz büyük açın, üzerindeki yağlı kağıdı kaldırın, çemberle kesin, çatalla delin ve fırına verin.
  • Hamurlar 4-5 dakika da pişiyorlar. En son kenarlardan çıkan parçaları da pişirin, bunları pastayı kaplamak için kullanacağız.










                                                     

 


















  • Kreması için, yumurta, şeker, un, vanilya ve sütü karıştırın.
  • Kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin, soğuyunca içerisine bir paket toz krem şanti ekleyin ve mikserle çırpın.
  • Pastayı birleştirmek için servis tabağının ortasına küçük bir miktar krema sürün pastanız kaymasın.
  • Bir kat kek arasına krema kek şeklinde 8 katı da yerleştirin.
  • Kenarlardan artan hamur vardı onları da pişirmiştik. Robotta çekin .Eğer kaplamaya yetmiyecekse büsküvi ekleyebilirsiniz. Ben hamurumdan  tam 9 kat çıkarttım. Bir tanesi kaplamaya yetti.
  • Artan kremayı kenarları sıvamak için kullanın.
  • Un haline getirdiğiniz kek kırıntısıyla pastanın tamamını kaplayın.










                         Denemeye değer bir pasta tarifi. Afiyetle..:)

Hiç yorum yok: