HAMURİŞLERİ,

ELMALI MİNİ TART

Ocak 29, 2017 mavibeyazyemekler 0 Yorumlar


                       


                          Biraz uğraştırıcı kabul ediyorum ama sonuç güzel ve lezzetli,

                           Malzemeler;

  • 125 gr. tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 adet yumurta
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 2   "          "     pudra şekeri
  • vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı un
  • İçine; 4 adet elma
  • 3 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Üzerine serpmek için; pudra şekeri
                       


                             Hazırlanışı;
  • İç harcı için, elmaları soyun, rendeleyin ve şekerle birlikte suyunu çekene kadar pişirin.
  • İçine cevizi ve tarçını ekleyin, karıştırın ve soğumaya bırakın.
  • Yumurta, yoğurt, sıvıyağ, pudra şekeri, vanilya, kabartma tozu ve ve unu ekleyerek bir hamur yoğurun.
  • Buzdolabında yarım saat kadar dinlendirin.
  • Hamuru ikiye bölün yarısını buzdolabında bekletin.
  • Hamurun diğer yarısını 3-4 mm. kalınlığında açın, yuvarlak kalıpla kesin.
  • Kestiğiniz yuvarlak hamuru mini tart kalıbına yerleştirin.
  • Üzerine iç harcınızdan 1 tatlı kaşığı kadar koyun, kaşıkla düzeltin.
  • Buzdolabındaki hamuru ince açın, şeritler halinde kesin.
  • Tartların üzerine kafes şeklinde yerleştirin.
  • 170 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
  • Soğuyunca üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.




Elmalı mini Tart





Elmalı mini Tart





Elmalı mini Tart

0 yorum: