HAMURİŞLERİ,
Biraz uğraştırıcı kabul ediyorum ama sonuç güzel ve lezzetli,
Malzemeler;
ELMALI MİNİ TART
Biraz uğraştırıcı kabul ediyorum ama sonuç güzel ve lezzetli,
Malzemeler;
- 125 gr. tereyağı
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 adet yumurta
- 2 çorba kaşığı yoğurt
- 2 " " pudra şekeri
- vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı un
- İçine; 4 adet elma
- 3 çorba kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Üzerine serpmek için; pudra şekeri
Hazırlanışı;
- İç harcı için, elmaları soyun, rendeleyin ve şekerle birlikte suyunu çekene kadar pişirin.
- İçine cevizi ve tarçını ekleyin, karıştırın ve soğumaya bırakın.
- Yumurta, yoğurt, sıvıyağ, pudra şekeri, vanilya, kabartma tozu ve ve unu ekleyerek bir hamur yoğurun.
- Buzdolabında yarım saat kadar dinlendirin.
- Hamuru ikiye bölün yarısını buzdolabında bekletin.
- Hamurun diğer yarısını 3-4 mm. kalınlığında açın, yuvarlak kalıpla kesin.
- Kestiğiniz yuvarlak hamuru mini tart kalıbına yerleştirin.
- Üzerine iç harcınızdan 1 tatlı kaşığı kadar koyun, kaşıkla düzeltin.
- Buzdolabındaki hamuru ince açın, şeritler halinde kesin.
- Tartların üzerine kafes şeklinde yerleştirin.
- 170 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
- Soğuyunca üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.
Elmalı mini Tart |
Elmalı mini Tart |
Elmalı mini Tart |
0 yorum:
Yorum Gönder