ekmek,
Pastahanelerde satılan açmalar gibi yumuşacık bir açma tarifi, üstelik elinizin lezzetiyle..
Malzemeler;
Afiyetle...
AÇMA
Pastahanelerde satılan açmalar gibi yumuşacık bir açma tarifi, üstelik elinizin lezzetiyle..
Malzemeler;
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 2 çorba kaşığı dolusu toz şeker
- 1 paket toz maya
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- üzerine sürmek için 1 adet yumurta sarısı ve mavi haşhaş ( çörek otu da olur )
- 6 su bardağı un + 1/2 su bardağı un ( yoğururken kullanmak için )
- Ilık süt, şeker ve mayayı eriyene kadar karıştırın.
- Ilık su, sıvıyağı ekleyin.
- Elenmiş unu ve tuzu iki üç seferde ekleyerek karıştırın ve yumuşak bir hamur yoğurun.
- Hamurun üzerini örterek yaklaşık 1 saat mayalanması için bekletin.
- Hamur mayalanıp iki katı kadar kabarınca yoğurun ve mandalina büyüklüğünde bezeler hazırlayın.
- Bezeleri uzun rulolar halinde yapın, ortadan ikiye katlayın ve çevirerek açma hamuruna şeklini verin.
- Yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı yerleştirin.
- Yarım saat kadar tepside mayalanması için bekletin, üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün, haşhaş veye çörek otu serpin.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Açma |
Açma |
Afiyetle...
0 yorum:
Yorum Gönder