kek,
Yumurtasız kakaolu sosuyla çok rahatlıkla tüketebileceğiniz bir kek tarifi. Tarif Arda 'nın mutfağından bir kaç küçük değişiklikle uyguladım. Tarife buradan ulaşabilirsiniz.
Malzemeler ;
Afiyetle...:)
KAKAOLU ISLAK KEK
Yumurtasız kakaolu sosuyla çok rahatlıkla tüketebileceğiniz bir kek tarifi. Tarif Arda 'nın mutfağından bir kaç küçük değişiklikle uyguladım. Tarife buradan ulaşabilirsiniz.
Malzemeler ;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı un
- 1/2 su bardağı ince çekilmiş fındık
- 3 çorba kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- vanilya
- 2 su bardağı süt
- 2 çorba kaşığı sıvıyağ
- 1 su bardağından bir parmak az toz şeker
- 2 çorba kaşığı kakao
- 1 /2 su bardağı çekilmiş fındık
- Sosu için; Tüm malzemeleri derin bir kapta kaynayana kadar karıştırdım.
- Kaynamaya başlayınca bir kenara alarak soğuması için beklettim.
- Kekini hazırlamak için , yumurta ve şekeri rengi açılıp krema haline gelene kadar mikserle çırptım.
- Süt, vanilya ve sıvıyağı ekledim.
- Un, kabartma tozu, kakaoyu karıştırdım ve sıvı karışıma azar azar ekledim.
- Yağlanmış kek kalıbına yada bir fırın kabına yerleştirdim.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirdim.
- Fırından çıkan kek ılıyınca sosu üzerine gezdirdim.
- Üzerine fındık serperek servise hazır hale getirdim.
Kakaolu Islak Kek |
Afiyetle...:)
0 yorum:
Yorum Gönder