BÖREKLER,
Hazırlaması çok pratik bir börek tarifi; Baklavalık ( Paketin üzerinde baklavalık böreklik yazıyor. Sadece baklavalık olarak satılan daha fazla nişasta içerdiğinden sert olabilir.) yufkadan börek.
Malzemeler;
Afiyet Olsun..:)
BAKLAVALIK YUFKADAN BÖREK
Hazırlaması çok pratik bir börek tarifi; Baklavalık ( Paketin üzerinde baklavalık böreklik yazıyor. Sadece baklavalık olarak satılan daha fazla nişasta içerdiğinden sert olabilir.) yufkadan börek.
Malzemeler;
- 1 paket yufkanın yarısını kullandım.
- 150 ml. süt
- 2 çorba kaşığı sıvıyağ
- 2 adet yumurta ( 1 adet sarısını üzerine sürmek için ayırın)
- 2 tatlı kaşığı susam
- İç harcı için; 2 adet patates
- 2 çorba kaşığı sıvıyağ
- 250 gr. kıyma
- 1 adet kuru soğan
- tuz
- kırmızı pul biber
- İç harcını hazırlamakla başlayalım.
- Sıvıyağ ile kıymayı kavurdum, ince kıyılmış soğanı ve tuz ekledim .
- Kıyma ve soğan kavrulunca rendelenmiş çiğ patatesi ekledim, kısık ateşte ağzı kapalı pişirdim.
- Kırmızı pul biber ekledim, iç harcım hazır.
- 1 yumurta ve 1 yumurta beyazını çırparak 2 kaşık sıvıyağ, sütle karıştırdım.
- Baklavalık 2 adet yufkayı üst üste koyarak bu karşımı fırçayla sürdüm.
- Yufkanın dar kenarına harcını yerleştirdim ve çok sıkı olmayan biçimde rulo yaptım.
- Bunu yaparken kalan yufkaların üzerini örterseniz kurumasını önlemiş olursunuz.
- Tüm tepsiyi böylece yan yana dizerek doldurdum.
- Bıçakla dilimledim, yumurta sarısı sürdüm ve susam serperek 170 derece fırında pişirdim.
Baklavalık Yufkadan Börek |
Afiyet Olsun..:)
2 yorum:
Ne pratik bir börek evde de baklavalık yufka var deniyecem afiyetle .
Çok teşekkür ederim, Evimin Güncesi..:)
Yorum Gönder