NEW,
Haşhaşlı revani için,
Malzemeler;
Afiyet Olsun : )
HAŞHAŞLI REVANİ
Haşhaşlı revani için,
Malzemeler;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı irmik
- 1 " " un
- 1 su bardağından biraz daha az toz şeker
- 1 " bardağı sıvıyağ
- 1/ 2 su bardağı haşhaş ( mavi haşhaş kullandım )
- vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Şerbeti için; 3 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- Şerbeti için, toz şeker ve suyu kaynattım ( çok fazla kaynatmanıza gerek yok )
- Yumurta ve şekeri birlikte çırptım.
- Sıvıyağ ve diğer kuru malzemeleri ekleyerek karıştırdım.
- Isıya dayanıklı bir fırın kabında önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirdim.
- Fırından çıktıktan sonra biraz beklettim.
- Ilık hale gelen revaniye şerbetini gezdirdim. ( İkisi de ılık olacak )
Haşhaşlı Revani |
Afiyet Olsun : )
0 yorum:
Yorum Gönder