HAMURİŞLERİ,
Tam buğday unu kullandığım bir poğaça tarifi paylaşıyorum.
Malzemeler;
Afiyet Olsun..:)
GALETA UNLU POĞAÇA
Tam buğday unu kullandığım bir poğaça tarifi paylaşıyorum.
Malzemeler;
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 " " yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 4- 4, 5 su bardağı un ( 1 su bardağı tam buğday unu )
- İç harcı için; 250 gr. kıyma
- 2 çorba kaşığı sıvıyağ
- 1 adet kuru soğan
- 1/2 kırmızı kapya biber
- maydanoz
- tuz
- karabiber
- Üzerine; 1 adet yumurta
- 3 çorba kaşığı galeta unu
- İçini hazırlamak için, sıvıyağda kıymayı ve ince doğranmış soğanı kavurdum.
- Robotta çektiğim kırmızı biberi, tuz, karabiberi ekledim.
- En son ince kıyılmış maydanozu ekleyerek soğuması için beklettim.
- Sıvıyağ, yoğurt, tuz, kabartma tozu ve unla bir hamur yoğurdum.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yaptım, ortasına kıymalı harcı koyarak kapattım.
- Çırpılmış yumurta sonra galeta ununa batırarak tepsiye yerleştirdim.
- 170 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana dek pişirdim.
Galeta Unlu Poğaça |
Afiyet Olsun..:)
0 yorum:
Yorum Gönder