ekmek,
Kıbrıs ' da bulunduğumuz yıllarda tattığımız lezzetlerden birisi " "Bitta " İçerisinde hellim peyniri bulunan bir ekmek çeşidi. Kahvaltı ve beş çayları için güzel bir lezzet.
Malzemeler;
Afiyetle..:)
HELLİMLİ BİTTA
Kıbrıs ' da bulunduğumuz yıllarda tattığımız lezzetlerden birisi " "Bitta " İçerisinde hellim peyniri bulunan bir ekmek çeşidi. Kahvaltı ve beş çayları için güzel bir lezzet.
Malzemeler;
- 4 su bardağı un
- 200 ml. süt
- 1 paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 100 gr. hellim
- 1 adet kuru soğan
- tuz
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- Sütü (ocakta ılık hale getirdim ) maya, toz şekerle karıştırdım ve 10 dakika beklettim.
- Kuru soğanı ince ince kıydım, yağda hafifçe kavurdum.
- Hellim peynirini küçük küpler halinde doğradım.
- Un ( 1 su bardağı unu ayırıp en son aldıkça ekleyin .)ve tuzu karıştırdım.
- Süt ve mayayı ekledim, yoğurdum.
- Kavrulmuş soğanı, doğranmış hellimi ekleyerek bir hamur yaptım.
- Mayalanması için sıcak bir yerde 30 dakika beklettim.
- Hamuru tekrar yoğurdum ve tek porsiyonluk pişirdim.
- İsterseniz fırın kabına yayarak pişirebilirsiniz.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri pembeleşene kadar pişirdim.
Afiyetle..:)
0 yorum:
Yorum Gönder