KEK-PASTA,
Köstebek pastanın porsiyonluk hali, servisi ve sunumuyla çok güzel. İçerisindeki muz ve hindistan cevizli kremasıyla oldukça lezzetli. Bu tarif den 14 adet pasta çıkarttım. Tarif için,
Malzemeler;
Afiyet Olsun : )
MUZLU KÖSTEBEK PASTA
Köstebek pastanın porsiyonluk hali, servisi ve sunumuyla çok güzel. İçerisindeki muz ve hindistan cevizli kremasıyla oldukça lezzetli. Bu tarif den 14 adet pasta çıkarttım. Tarif için,
Malzemeler;
- Pandispanyası için; 4 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 2,5 " " un
- 3 çorba kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 " kabartma tozu
- 1 su bardağından biraz eksik sıvıyağ
- 1 " bardağı su
- Kreması için; 3 su bardağı süt
- 2 çorba kaşığı un
- 2 " " nişasta
- vanilya
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2 çorba kaşığı hindistan cevizi
- Arasına ; 3 adet muz
- Oda sıcaklığındaki yumurtayı çırptım ve şekeri ekledim.
- Sıvıyağ ve suyu ekleyerek çırpmaya devam ettim.
- Kuru malzemeleri karıştırdım ve ekledim.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine döktüm.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirdim.
- Krema için, süt, nişasta, un, şekeri ve vanilyayı karıştırdım.
- Kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirdim ve ocaktan inmesine yakın hindistan cevizini ekledim.
- Muzları dilimledim.
- Kek soğuyunca bir kalıp yardımıyla yuvarlaklar çıkardım.
- Kekin kenarlarda kalan parçalarını robotta çektim.
- Kekten çıkardığım yuvarlak parçaları muz dilimi, krema ve kek kırıntısı sırasıyla kapladım.
- Üzerini şeker hamurundan yaptığım çiçeklerle süsledim, isterseniz bunun için çikolata veya fıstık kullanabilirsiniz.
Afiyet Olsun : )
0 yorum:
Yorum Gönder