kızartma,
Bamya kızartması, hazırlaması çok pratik ve çok lezzetli bir yemek.Bamyayı ayıklama derdi de yok.Saplarıyla olduğu gibi kullanılıyor.Çarşıda pazarda gördüğümüz iri iri bamyalardan yapılıyor.
Malzemeler;
Afiyet Olsun :)
Diğer bamya ile yapılan tarifler için; Zeytinyağlı bamya
Tavuklu bamya buradan ulaşabilirsiniz.
BAMYA KIZARTMASI
Bamya kızartması, hazırlaması çok pratik ve çok lezzetli bir yemek.Bamyayı ayıklama derdi de yok.Saplarıyla olduğu gibi kullanılıyor.Çarşıda pazarda gördüğümüz iri iri bamyalardan yapılıyor.
Malzemeler;
- 1/2 kg. irilerinden bamya
- 2 adet yumurta
- 2 çorba kaşığı mısır unu ( yoksa beyaz un kullanabilirsiniz.)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 limon suyu
- kızartma yapmak için sıvıyağ
- 1.5 litre suyu tencerede kaynattım,limon suyunu ekledim ve bamyaları 3-4 dakika bu suda haşladım.( Benim kullandığım bamyalar çok sert görünüyorlardı.Bamya çok çabuk pişen bir sebze suda gereğinden fazla tutmayın.Sıcak suya daldırıp çıkarmakta yeterli olabilir.)
- Bamyaları süzdüm.
- Yumurtaları çırptım, tuz ve unu ekledim.
- Bamyaları bu sosla karıştırdım.
- Tavada yağı kızdırdım.
- Bamyaları yerleştirdim ve iki tarafını çevirerek kızarttım.
- Yoğurtla servis yaptım.
Afiyet Olsun :)
Diğer bamya ile yapılan tarifler için; Zeytinyağlı bamya
Tavuklu bamya buradan ulaşabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder