ANAYEMEKLER,
Bu küçük tombul girit kabaklarıyla dolma farklı güzel sunumuda pek şık oluyor.
Malzemeler;
Afiyet Olsun : )
ETLİ GİRİT KABAĞI DOLMASI
Bu küçük tombul girit kabaklarıyla dolma farklı güzel sunumuda pek şık oluyor.
Malzemeler;
- 1 kg. girit yuvarlak kabağı
- 150-200 gr. kadar kıyma
- 1,5 yemek kaşığı biber salçası
- 1 kahve fincanı pirinç
- tuz
- karabiber
- maydanoz
- dereotu
- 1 kahve fincanı sıvıyağ
- 1 adet domates
- 1 " kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- Kabakların üzerinde küçük kapaklar açtım ve içini kaşık yardımıyla boşalttım.
- Kabakları içerisini çok hafif tuzladım.
- Soğanı ince ince doğradım.
- Kıyma, soğan, tuz, karabiber, ince kıyılmış maydanoz, dereotu, salçanın yarısı ve yıkanmış pirinci karıştırarak iç harcını hazırladım.
- Harcı kabakların içerisine doldurdum.
- Sıvıyağ, salça, rendelenmiş domates, ince kıyılmış sarımsak ve 1 su bardağı sıcak suyla bir karışım hazırladım.
- Kabakların üzerine gezdirdiğim sulu harçla kısık ateşte pişirdim.
Afiyet Olsun : )
0 yorum:
Yorum Gönder