NEW,
Çilek zamanı geçmeden aldığım, mis kokulu çilekleri değerlendirmek için bloglar arası popüler bir tarif "Çilekli magnolıa sütlü tatlısını " denemeye karar verdim.Bu tarif için Tümayın mutfağı internet sitesinden yararlandım.Benim tarifimde farklı olarak toz krem şanti kullandım.Çok güzel bir tarif mutlaka denemelisiniz.Buradaki ölçülerle 4 kişilik tatlı çıktı.
Malzemeler;
Afiyet Olsun : )
ÇİLEKLİ MAGNOLIA TATLISI
Çilek zamanı geçmeden aldığım, mis kokulu çilekleri değerlendirmek için bloglar arası popüler bir tarif "Çilekli magnolıa sütlü tatlısını " denemeye karar verdim.Bu tarif için Tümayın mutfağı internet sitesinden yararlandım.Benim tarifimde farklı olarak toz krem şanti kullandım.Çok güzel bir tarif mutlaka denemelisiniz.Buradaki ölçülerle 4 kişilik tatlı çıktı.
Malzemeler;
- 500 ml. süt
- 1/2 su bardağından biraz fazla toz şeker
- 1 yemek kaşığı un
- 2 " " nişasta
- 1 yumurta sarısı
- vanilya
- 1 paket krem şanti
- üzerini süslemek için file fıstık
- 1/2 kg.çilek
- 6-7 adet sable büsküvi
- 1 yemek kaşığı toz fındık
- Büsküvileri rondoda toz haline getirdim ve içerisine fındığı karıştırdım.
- Süt, yumurta sarısı, nişasta,un, şeker ve vanilyayı ocakta sürekli karıştırarak pişirdim.
- Hazırladığım karışım soğuduktan sonra içerisine toz krem şantiyi ekleyerek mikserle çırptım.
- Sunum yapacağım kupların tabanına önce büsküvileri yerleştirdim.
- Kenarlarına ortadan ikiye böldüğüm çilekleri dizdim ve üzerine kremayı döktüm.
- Üzerini file fıstık ve çilekle süsledim.
- Buzdolabında biraz soğuduktan sonra servis yaptım.
Afiyet Olsun : )
0 yorum:
Yorum Gönder