NEW,
Yemyeşil, taze enginar ve iç baklayla vejeteryan beslenmeye uygun bir pilav tarifi veriyorum.
Malzemeler;
Afiyet Olsun : )
ENGİNARLI VE BAKLALI PİLAV
Yemyeşil, taze enginar ve iç baklayla vejeteryan beslenmeye uygun bir pilav tarifi veriyorum.
Malzemeler;
- 2 su bardağı baldo pirinç
- 3 adet enginar çanağı
- 1 kg, bakla ( ayıklandığında yaklaşık 1 kase iç bakla )
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- tuz
- dereotu
- Pirinci 1 tatlı kaşığı ılık suda ıslattım.
- Temizlenmiş aldığım enginar çanaklarını küçük küpler halinde doğradım.
- Zeytinyağı, doğranmış enginar ve baklayı 1 kahve fincanı suyla birlikte suyu çekene kadar kısık ateşte pişirdim.
- Suyunu çekmiş ve bir miktar pişmiş olan enginarların üzerine suyunu süzdüğüm pirinci, tuzu ve 2 su bardağı sıcak su ekleyerek kısık aeşte pişirdim.
- Üzerini kıyılmış dereotu ve limon kabuğu rendesiyle süsleyerek servis yaptım.
Afiyet Olsun : )
0 yorum:
Yorum Gönder