NEW,
Bezelyenin taze taze ve bol bulunduğu bu günlerde, yemeklerin yanında garnitür olarak da sunulabilecek bir tarif.Bezelye kavurması;
Malzemeler;
Fırında taze patates için,
Malzemeler;
Afiyet Olsun : )
BEZELYE KAVURMASI ve FIRINDA TAZE PATATES
Bezelyenin taze taze ve bol bulunduğu bu günlerde, yemeklerin yanında garnitür olarak da sunulabilecek bir tarif.Bezelye kavurması;
Malzemeler;
- 1 kg. bezelye
- 1 büyük kuru soğan
- 1 kahve fincanı kadar zeytinyağı
- tuz
- 1 tatlı kaşığı kadar biber salçası
- Bezelyeleri ayıkladım ve yıkadım.
- Soğanı ince ince doğradım.
- Zeytinyağında soğanı kavurdum.
- Salçayı, bezelyeleri, tuz ve karabiberi ekledim.
- Kısık ateşte arada bir karıştırarak kavurdum.
Fırında taze patates için,
Malzemeler;
- Taze ve küçük boy patates
- tuz
- zeytinyağ
- kekik
- karabiber
- kimyon
- Patateslerin kabuklarını yıkayarak temizledim.
- Baharatları ve zeytinyağını karıştırarak patateslerin üzerine gezdirdim.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirdim.
- 180-200 derece fırında pişirdim.
Afiyet Olsun : )
0 yorum:
Yorum Gönder