BÖREKLER,
Malzemeler;
Hazırlanışı;
Afiyet Olsun : )
YUFKALI VE MİLFÖYLÜ BÖREK
Firuzan Hanımın tarifinden, kıymalı milföylü ve yufkalı bir börek tarifi.Küçük kare bir fırın kabı için ölçüleri veriyorum.Dikdörtgen bir fırın kabında yapmak isterseniz milföyü arttırmanız gerekiyor.Malzemeler;
- 1 paket milföy hamurunun 4 yaprağını kullandım.
- 2 adet yufka
- iç harcı için, 200 gr. kadar kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 " kırmızı biber
- 2-3 " yeşil biber
- maydanoz
- tuz
- 2-3 kaşık sıvıyağ
- üzerine; 1 adet soda
- 1 adet yumurta
- 1/2 su bardağı sıvıyağ
- susam ve çörekotu
Hazırlanışı;
- Kıymayı ve soğanı kavurdum.
- İnce kıyılmış biberleri, tuzu, karabiberi ve maydanozları ekledim .
- Milföy hamurunu biraz dışarıda beklettim.
- Fırın kabının ölçüsüne göre merdaneyle un ekleyerek biraz açtım.
- Fırın kabını yağladım ve milföyü yanyana dizdim.
- Parçaladığım yufkayı arasına kıymalı harcı üzerine yufkayı yerleştirdim.
- Üste tekrar açtığım milföyleri dizdim.
- Aralarını kestim.
- Yumurta, yağ ve sodayla hazırladığım sosu döktüm.
- susam ve çörekotu serptim.
- 170 derece fırında pişirdim.
Afiyet Olsun : )
0 yorum:
Yorum Gönder