HAMURİŞLERİ,
Malzemeler;
Afiyet Olsun : )
TAM BUĞDAY UNUYLA POĞAÇA
Tam buğday unuyla yapılmış, lezzetli ve yumuşacık bir poğaça tarifi paylaşıyorum.Malzemeler;
- 125 gr. tereyağı
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- tuz
- 3-3,5 su bardağı un
- 1,5 paket kabartma tozu
- maydanoz
- dereotu
- susam
- iç harcı için, 2 adet haşlanmış patates, karabiber, tuz
- Patatesleri haşladım, rendeledim, tuz ve karabiber ekledim.
- Yumurtanın bir sarısını üzerine sürmek için ayırıp tüm malzemeyle bir hamur yoğurdum.
- İnce kıyılmış maydanoz ve derotunu hamura ekledim.
- Küçük yuvarlaklar halinde açtığım hamurun ortasına patatesli harçtan ekleyerek kapattım.
- Üzerine yumurta sarısı sürdüm ve susam ektim.
- 170 derece fırında pişirdim.
Afiyet Olsun : )
0 yorum:
Yorum Gönder