BÖREKLER,
Malzemeler;
Afiyet Olsun : )
BOHÇA BÖREĞİ
Hazır yufkadan sunumu çok şık ve içerisindeki harcıyla çok da lezzetli bir börek tarifi paylaşıyorum.3 adet yufkadan 15 adet bohça börek elde ettim.Malzemeler;
- 3 adet hazır yufka
- 1 " tavuk göğüs
- 1 " büyük havuç
- 1 " " patates
- 1 " kuru soğan
- 1 kahve fincanı sıvıyağ
- tuz
- kekik
- kırmızı pul biber
- 1 adet yumurtanın sarısı
- Tavuk etini çok küçük kuşbaşı olarak doğradım.
- Patates, havucu küp küp doğradım.
- Tavada, 2 yemek kaşığı sıvıyağda önce tavukları tuzu ekleyerek soteledim.
- İnce kıyılmış soğanı, havuç ve patatesi birlikte soteledim.
- kekik, kırmızı biber ve kimyon ekledim.
- Soğuması için beklettim.
- Yufkadan bir tabak yardımıyla yuvarlak parçalar kestim.
- Kenarlarından artan yufka parçalarını küçük parçalar haline getirdim.
- 1 kahve fincanı yağla 1 kahve fincanı karıştırdım.
- Folyodan bağlamak için uzun şeritler hazırladım.
- Bir yuvarlak kasenin içinde ( toplaması kolay oluyor ) yuvarlak yufkayı, kesilmiş yufkadan bir miktar, yağ ve su karışımdan, 1 yemek kaşığı tavuklu harç ekleyerek kapattım.
- Ağzını folyo yardımıyla bağladım.
- Üzerine yumurta sarısı sürdüm.
- 170 derece fırında 15 dakika kadar pişirdim.
Afiyet Olsun : )
0 yorum:
Yorum Gönder