NEW,
Malzemeler;
Afiyet Olsun : )
BİSKÜVİLİ KABAK TATLISI
Kabak tatlısını bu defa bisküvili ve kremalı hazırladım.Kalıpla şekillendirdim.İsterseniz cam bir kaba kat kat yerleştirerek yapabilirsiniz.Kabak tatlısı tarifine buradan ulaşabilirsiniz.Malzemeler;
- 1,5 kg kabak
- 3 su bardağı toz şeker
- 2 paket hanımeller büsküvi ( evde bulunan herhangi bir bisküvi de olabilir )
- 1 çay bardağı çekilmiş ceviz
- 800 ml. süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 5 yemek kaşığı un
- vanilya
- üzerine gezdirmek için 2 yemek kaşığı tahin
- Kabakları tarifteki şekliyle pişirdim ve çatalla ezdim.
- Süte un, şeker, vanilya ekleyerek ve sürekli karıştırarak bir krema hazırladım.
- Bisküvileri rondoda çektim ve kabak tatlısının suyundan birkaç kaşık ekledim.
- Servis yapacağım tabağa bisküvi, krema ve kabak tatlısı püresi olarak üst üste yerleştirdim.( Kremanın bir süre buzdolabında beklemesi ve katılaşması gerekiyor. )
- Üzerine ceviz ve tahin gezdirerek servis yaptım.
Afiyet Olsun : )
0 yorum:
Yorum Gönder