NEW,
Malzemeler;
Afiyet Olsun : )
TAVUKLU ve BADEMLİ PİLAV
Bademli ve tavuklu pilav için;Malzemeler;
- 1,5 su bardağı baldo pirinç
- 1,5 " " tavuk suyu
- 1 kahve fincanı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 küçük kase soyulmuş badem
- 1 adet tavuk göğsü
- tuz
- karabiber
- tavukla beraber haşlamak için, 1 havuç,1 soğan
- Tavuk göğsünü içerisine havuç, soğan ve 1 tatlı kaşığı tuz attığım suda haşladım.
- Pirinci en az 2 saat önceden 1tatlı kaşığı tuz eklenmiş suda beklettim.
- Tavukları didikledim.
- Pirinci süzdüm ve sıvıyağda kavurdum.
- Tavuk etlerini, tavuk suyunu, tuzu ekledim. ( tavuk haşlanırken tuz eklemiştik, kontrol etmekte fayda var )
- Kısık ateşte pişirdim.
- Üzerine tereyağında çevrilmiş bademle birlikte servis yaptım.
Afiyet Olsun : )
0 yorum:
Yorum Gönder