kek,
Malzemeler;
Afiyet Olsun : )
GAZOZLU KEK
Çok eskilerden bir anne tarifi.Unutulmuş tariflerden.Eski defterleri karıştırdık bu gün.Yaz kış asitli içeceklerden uzak dururum genellikle.Ama bu tarif için büyük marketlerde görmeye başladığım, Niğde gazozunu kullandım.Çocukluğumun tadı Çamlıca gazozuna benziyor.Ayrıca bu tarifi küçük kek kalıplarında pişirdim.Hem damağa hem göze hitap etmek adına.Gazozlu kek tarifi için de;Malzemeler;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 " " gazoz
- 2,5 " " un
- 1/2 " " sıvıyağ
- 1/2 " " ince çekilmiş fındık
- vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Oda sıcaklığındaki yumurtaları mikserle çırptım.
- Şeker ilave ederek çırpmaya devam ettim.
- Yağ, gazoz ilave ettim.
- Elenmiş unu ve tüm kuru malzemeleri ekleyerek karıştırdım.
- Malzemeyi kalıplara doldurdum.
- Önceden ısıtılmış 150 derece fırında pişirdim.
- Kekler kalıplarında soğuduktan sonra çıkardım ve servis yaptım.
Afiyet Olsun : )
0 yorum:
Yorum Gönder