HAMURİŞLERİ,
Malzemeler;
Pankekleri, bal ve çilek reçeli ile servis yaptım.Peynir, tereyağ ile servis yapılabilir.
Afiyet Olsun : )
PANKEK ( PANCAKE )
Pankek, annemin yaptığı isimle akıtma.Tavada pişirildiği ve kek gibi yumuşak yapısından dolayı, tatlı ve tuzlu yenebilir. Kahvaltı için ideal.İsterseniz içindeki tuz ve şeker miktarını arttırabilirsiniz.Benim ölçülerimle 17 adet pankek pişirdim.Malzemeler;
- 2 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı süt
- 1/2 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 3 su bardağı un
- 2 çorba kaşığı sıvıyağ ( tavayı yağlamak için )
- Un, tuz, şeker, vanilya, kabartma tozu tüm kuru malzemeleri karıştırdım.
- Yumurtaları çırptım ve tüm sıvı malzemeleri karıştırdım.
- Koyuca kıvam alan hamuru 5-10 dakika dinlendirdim.
- Isıttığım teflon tavayı fırçayla hafifçe yağladım.
- Kepçenin yarısı ölçüsünde döktüğüm kek hamurunu, arkalı önlü çevirerek kızarttım.
Pankekleri, bal ve çilek reçeli ile servis yaptım.Peynir, tereyağ ile servis yapılabilir.
Afiyet Olsun : )
2 yorum:
cok guzel olmus elıne sağlık
Teşekkürler :)
Yorum Gönder