ANAYEMEKLER,
Enginar çanağında tavuk için,
Malzemeler ;
ENGİNAR ÇANAĞINDA TAVUK
Enginarı birde böyle denemenizi öneririm.Enginar çanağında tavuk için,
Malzemeler ;
- 6 adet enginar
- 2 adet tavuk göğüs
- 1/2 limon suyu
- 1 kahve fincanı sıvıyağ
- 2 çorba kaşığı un
- 200 ml. süt
- 50 gr. tereyağ yada margarin
- 1 adet havuç
- 1 " kuru soğan
- 1 " patates
- tuz
- karabiber
- Temizlenmiş aldığım enginarları 1/2 limon suyu ve 1 fincan su ilavesiyle kısık ateşte haşladım.
- Tavuk etini küçük kuşbaşı şeklinde doğradım.
- Sıvıyağda tavuk etini tuz ilave ederek soteledim.
- Tavuk etleri piştikten sonra doğranmış kuru soğanı ekledim.
- Küp küp doğranmış havuç ve patatesi ekledim
- Karabiber ilave ettim ve piştikten sonra ocaktan aldım.
- Enginarları fırın kabına aldım.Ortalarına sotelediğim tavukları ilave ettim.
- Üzerine yağ, un ve süt ile yaptığım beşamel sosu döktüm.
- Üzeri kızarana kadar fırında pişirdim.
Afiyet Olsun .: )
0 yorum:
Yorum Gönder