ANAYEMEKLER,
Tavuklu brüksel lahanası için,
Malzemeler;
400 gr. brüksel lahanası
1 adet tavuk göğsü
1 " havuç
2 -3 adet sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağ
tuz
üzerine serpmek için kekik
Hazırlanışı ;
Brüksel lahanasının, en dış yapraklarını ve lekeli kısımları kesip, sirkeli suya bıraktım.Tavukları, küçük parçalar halinde kestim.Tencereye zeytinyağını ve sarımsakları ilave ettim Tavukları ve tuzu ilave edip soteledim.Tavukların üzerine 2 'ye bölünmüş brüksel lahanasını ve ince doğranmış havuçları ilave ettim.Ocağımı kısarak 15 dakika, ağzı kapalı pişirdim.Çok kısık ateşte hiç su ilave etmeden pişirmek lezzet açısından önemli.Ama 1 veya 2 kaşık sıcak su ilave edebilirsiniz.Pişirip servis tabağına aldığımda üzerine kekik serperek servis yaptım.
Afiyet Olsun :)
TAVUKLU BRÜKSEL LAHANASI
Brüksel lahanası, sebze olarak çok da aradığım bir sebze değil. Kendisine ancak " hadi değişik bir şey olsun " dedeiğim zamanlar başvuruyorum. Ancak vereceğim tarif, oldukça lezzetli olmuştu.Sizlerle de paylaşıyorum.Bu tarifi yazmadan," brüksel lahanası nedir?" diye araştırırken ilginç bir sebze olduğunu gördüm. http://hobibahcemiz.net/viewtopic.php?f=57&t=8776 Buradan tarladaki halini de görebilirsiniz.Tavuklu brüksel lahanası için,
Malzemeler;
400 gr. brüksel lahanası
1 adet tavuk göğsü
1 " havuç
2 -3 adet sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağ
tuz
üzerine serpmek için kekik
Hazırlanışı ;
Brüksel lahanasının, en dış yapraklarını ve lekeli kısımları kesip, sirkeli suya bıraktım.Tavukları, küçük parçalar halinde kestim.Tencereye zeytinyağını ve sarımsakları ilave ettim Tavukları ve tuzu ilave edip soteledim.Tavukların üzerine 2 'ye bölünmüş brüksel lahanasını ve ince doğranmış havuçları ilave ettim.Ocağımı kısarak 15 dakika, ağzı kapalı pişirdim.Çok kısık ateşte hiç su ilave etmeden pişirmek lezzet açısından önemli.Ama 1 veya 2 kaşık sıcak su ilave edebilirsiniz.Pişirip servis tabağına aldığımda üzerine kekik serperek servis yaptım.
Afiyet Olsun :)
0 yorum:
Yorum Gönder