HAMURİŞLERİ,
Çok lezzetli bir poğaça tarifim var. İç harcı patates, hamurun da ince kıyılmış dereotu ve maydanoz var.
Otlu poğaça için,
Malzemeler;
OTLU POĞAÇA
Çok lezzetli bir poğaça tarifim var. İç harcı patates, hamurun da ince kıyılmış dereotu ve maydanoz var.
Otlu poğaça için,
Malzemeler;
- 1 su bardağı yoğurt
- 125 gr. tereyağı
- 1\2 su bardağı sıvıyağ
- 1 adet yumurta
- 1/2 paket kabartma tozu
- 2 çorba kaşığı mısır unu
- 1 çay kaşığı tuz
- alabildiği kadar un
- maydanoz
- dereotu
- nane
- üzerine sürmek için, yumurta sarısı
- İç harcı için; 3 adet orta boy patates
- 1 çay kaşığı tuz
- karabiber
- Patatesleri haşlayın, kabuklarını soyun ve rendeleyin.
- Üzerine tuz,( ben haşlarken tuz atıyorum.) karabiber ekleyin.
- Hamuru hazırlamak için; Oda sıcaklığında tereyağı, sıvıyağ, yoğurt ve yumurtayı karıştırın.
- Un, mısır unu, tuz, kabartma tozunu ekleyin.
- Azar azar un ekleyerek yumuşakça bir hamur haline getirin.
- İnce ince kıyılmış, nane dereotu ve maydanozu da ekleyip iyice yoğurun.
- Merdaneyle hamuru çok inceltmeden açarak , bir kalıp yardımıyla yuvarlak kesin.
- İçine bir miktar patatesli harçtan koyarak, kapatın.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
- Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün.
- 170 derece de fırında üstü, altı pembeleşene kadar pişirin.
Afiyet Olsun : )
0 yorum:
Yorum Gönder