ANAYEMEKLER,
Malzemeler ;
KARNIYARIK
Patlıcan karnıyarık için ;Malzemeler ;
- 1 kg. küçük boy patlıcan
- 300 gr. kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet domates
- 2-3 adet sivri biber
- maydanoz
- 2 diş sarımsak
- sıvıyağ
- tuz
- karabiber
- 1 tatlı kaşığı salça
- Patlıcanları alacalı soyarak, tuzlu suya beklettim.
- Tavada kızartmak yerine fırında kızarttım.2 kaşık kadar sıvıyağ ile 1 tatlı kaşığı tuzu karıştırıp, patlıcanların her tarafına sürdüm.Tepside 200 derece de fırına verdim.Bir kez çevirerek, her tarafının kızarmasını sağladım.Bu şekilde pişirerek çok daha hafif bir yemek elde edeceksiniz.
- Kıymayı ve doğradığım soğanı birlikte kavurdum.
- İnce kıyılmış sarımsak, biber ve maydanoz ilave ettim.
- Tuz ve karabiber ekledim.
- Fırından çıkardığım patlıcanların arasına harcı doldurdum.
- Üzerine, rendelenmiş domates ekledim.
- Salça, sıvıyağ ve sıcak suyla bir sos yaparak, üzerine gezdirdim.
- Fırında 10-15 dakika kadar pişirerek servis yaptım.
Afiyet Olsun : )
0 yorum:
Yorum Gönder