ANAYEMEKLER,
Malzemeler ;
Hazırlanışı ;
BEĞENDİLİ PİLİÇ ŞİŞ
Beğendili piliç şiş için;Malzemeler ;
- 1/2 kg. tavuk göğüs
- marine için ; 1 çorba kaşığı süt
- 1 kahve fincanı sıvıyağ
- kekik
- kırmızı pul biber
- kimyon
- 1 adet kuru soğanın suyu
- beğendi için ; 3 adet patlıcan
- 200 ml. süt
- 40 gr. tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- kaşar peyniri rendesi
Hazırlanışı ;
- Tavukları , kuşbaşı halinde küçük küçük doğradım.
- Yağ, süt, soğan suyu ,kekik , pul biber ve kimyon ile marine ettim .
- En az bir saat buzdolabında beklettim.
- Şişlere dizdim.Fırın poşetinde, yaklaşık 20 dakika 200 derece fırında pişirdim.
- Patlıcanları közledim..Bu defa fırında yağlı kağıt üzerinde közledim. ( Aslında buna artık közlemek denmez.)
- Patlıcanlar olduktan sonra, kabuklarını soydum.İnce ince kıydım.
- Bir tavada yağ ve unu kısık ateşte karıştırdım ve kavurdum.Yavaş yavaş süt ilave ederek, karıştırmaya devam ettim.Kıvam almasına yakın tuz ilave ettim.
- Ocaktan aldım ve kaşar rendesi ilave ettim.
- Patlıcanları bu karışımla karıştırdım.
- Tabaklara önce beğendiyi üzerine de şişleri dizerek, servis yaptım.
Afiyet Olsun : )
0 yorum:
Yorum Gönder