BÖREKLER,
Malzemeler ;
Afiyet Olsun : )
ÜÇGEN BÖREK
Hazırlayıp, buzdolabının derin dondurucu bölümünde saklayabileceğimiz bir börek tarifi ;Malzemeler ;
- 3 adet yufka
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı su
- üzerine sürmek için yumurta sarısı
- susam
- İç harcı için ; 200 gr. kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 2-3 adet sivri biber
- 1 tatlı kaşığı salça
- tuz
Hazırlanışı ;
- Kıymayı ve doğranmış soğanı, çok az yağda kavurdum.
- İnce kıyılmış sivri biberleri, tuzu ve salçayı ilave ettim.
- Hazırladığım bu harcı soğumaya bıraktım.
- Yufkaları 10 cm.lik uzunlamasına parçalara ayırdım.
- 1 çay bardağı su ile sıvıyağı karıştırdım.
- Şerit yufkaları bu karışımla ıslattım.
- Yufkanın uç kısmına bir parça harç koyarak muska şeklinde sardım.
- Börekleri en az bir gece buzdolabının dondurucu kısmında beklettim. Pişireceğim zaman üzerine yumurta sarısı susam ekleyerek fırına verdim.
Afiyet Olsun : )
0 yorum:
Yorum Gönder