KARADENİZ YEMEKLERİ,

TAZE FASULYE PİRİNÇLİSİ (DİBLE)

Ekim 02, 2012 mavibeyazyemekler 0 Yorumlar

Karadeniz  mutfağından bir yemek, taze fasulye pirinçlisi. Yöresel adıyla dible . Yaz aylarında bol bulunan fasulye ile severek yaparım.Kış sebzelerinden pırasa, karalahana da bu şekilde pişirilir.
Taze fasulye pirinçlisi yani dible için gereken malzemeler;


      ✫   1/2 kg. Taze fasulye
      ✫   1 su bardağı pirinç   
      ✫   1 adet kuru soğan
      ✫    tuz
      ✫    kırmızı pul biber
      ✫   1 çay bardağı zeytinyağı
      ✫  1  tatlı kaşığı salça ( yada 1 adet domates )


       Fasulye pirinçlisinin pişirilmesi ;
    ✫  Temizleyip yıkadığımız fasulyeleri ayıklayın ve 1 cm. parçalar halinde doğrayın.
    ✫  Zeytinyağında  soğanları  kavurun.
    ✫  Fasulyeleri ve  tuzu ilave edin.
    ✫  Kısık ateşte, kapağı kapalı, kendi suyunu çekene kadar pişmeye bırakın.
    ✫  Suyunu çeken ve rengi dönen fasulyelerin ortasını kaşıkla açarak yıkayıp ,suyu süzülen  pirinçleri ilave edin.
    ✫  1 su bardağı sıcak suyla salçayı  eritin ve fasulyelerin üzerine gezdirin, pul biberi ekleyin.
    ✫ Kısık ateşte yaklaşık 10 dakika kadar (suyunu çekene kadar) pişmeye bırakın.
                    






Fasulye pirinçlisi



                                                           
Fasulye pirinçlisi

                                                                                   
                                                                                    
                                                                                
                                                          Afiyet  Olsun  : )
                                                                                  

0 yorum: