KARADENİZ YEMEKLERİ,
Taze fasulye pirinçlisi yani dible için gereken malzemeler;
✫ 1/2 kg. Taze fasulye
✫ 1 su bardağı pirinç
✫ 1 adet kuru soğan
✫ tuz
✫ kırmızı pul biber
✫ 1 çay bardağı zeytinyağı
✫ 1 tatlı kaşığı salça ( yada 1 adet domates )
Fasulye pirinçlisinin pişirilmesi ;
✫ Temizleyip yıkadığımız fasulyeleri ayıklayın ve 1 cm. parçalar halinde doğrayın.
✫ Zeytinyağında soğanları kavurun.
✫ Fasulyeleri ve tuzu ilave edin.
✫ Kısık ateşte, kapağı kapalı, kendi suyunu çekene kadar pişmeye bırakın.
✫ Suyunu çeken ve rengi dönen fasulyelerin ortasını kaşıkla açarak yıkayıp ,suyu süzülen pirinçleri ilave edin.
✫ 1 su bardağı sıcak suyla salçayı eritin ve fasulyelerin üzerine gezdirin, pul biberi ekleyin.
✫ Kısık ateşte yaklaşık 10 dakika kadar (suyunu çekene kadar) pişmeye bırakın.
Afiyet Olsun : )
TAZE FASULYE PİRİNÇLİSİ (DİBLE)
Karadeniz mutfağından bir yemek, taze fasulye pirinçlisi. Yöresel adıyla dible . Yaz aylarında bol bulunan fasulye ile severek yaparım.Kış sebzelerinden pırasa, karalahana da bu şekilde pişirilir.Taze fasulye pirinçlisi yani dible için gereken malzemeler;
✫ 1/2 kg. Taze fasulye
✫ 1 su bardağı pirinç
✫ 1 adet kuru soğan
✫ tuz
✫ kırmızı pul biber
✫ 1 çay bardağı zeytinyağı
✫ 1 tatlı kaşığı salça ( yada 1 adet domates )
Fasulye pirinçlisinin pişirilmesi ;
✫ Temizleyip yıkadığımız fasulyeleri ayıklayın ve 1 cm. parçalar halinde doğrayın.
✫ Zeytinyağında soğanları kavurun.
✫ Fasulyeleri ve tuzu ilave edin.
✫ Kısık ateşte, kapağı kapalı, kendi suyunu çekene kadar pişmeye bırakın.
✫ Suyunu çeken ve rengi dönen fasulyelerin ortasını kaşıkla açarak yıkayıp ,suyu süzülen pirinçleri ilave edin.
✫ 1 su bardağı sıcak suyla salçayı eritin ve fasulyelerin üzerine gezdirin, pul biberi ekleyin.
✫ Kısık ateşte yaklaşık 10 dakika kadar (suyunu çekene kadar) pişmeye bırakın.
Fasulye pirinçlisi |
Fasulye pirinçlisi |
0 yorum:
Yorum Gönder