BÖREKLER,
Malzemeler;
Hazırlanışı;
Afiyet Olsun : )
TAVUKLU BÖREK
Tavuklu yufka böreği için,Malzemeler;
- 3 adet yufka
- 1 adet kemikli tavuk göğsü
- orta boy soğan
- 1 adet havuç
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- kimyon
- karabiber
- tuz
- üzerine serpmek için susam
Hazırlanışı;
- Tavuk göğsünü, havuç ve soğanla birlikte, bir tatlı kaşığı tuz ilavesiyle, 3 bardak su koyup haşladım.
- Piştikten sonra etleri didikleyip havucu çatalla ezdim.
- Kimyon ve karabiber ilave ettim. İstenirse bir miktar ceviz de ilave edilebilir.
- 3 yufkayı aralarına yağ gezdirerek üst üste dizdim.
- Fırın tepsisine sığması için katlayarak 200-230 derece sıcaklıkta üstü pembeleşinceye kadar fırınladım.
- Fırından çıkan yufkaların üstüne haşlama suyunu dökerek yufkayı açtım.
- Hazırladığım iç harcı yufkaların arasına koyarak kalın bir rulo yaptım.
- Üstüne susam serpip 15 dakika daha pişirdim.
Afiyet Olsun : )
0 yorum:
Yorum Gönder