ekmek,
Malzemeler ;
Hazırlanışı ;
PİTA EKMEĞİ
Pita ekmeği yazdım, fakat kelime anlamı olarak pita = ekmek demekmiş.Sanırım boşnak kökenli bir kelime .İçi boş küçük ekmekler.İşte benim yaptığım şekli ile tarifi ;Malzemeler ;
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı su
- maya
- tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- üzerine sürmek için 2 kaşık süt
Hazırlanışı ;
- Unu ve tuzu çukur bir kapta karıştırdım.
- Ortasını açarak ( 1/2 paketi yeterli ) mayayı ve toz şekeri ilave ettim.
- Ocakta ılıklaştırdığım sütü ve suyu döktüm.
- Yoğurarak hamur haline getirdim.
- Bu aşamada gerekirse azar azar un ilave edilebilir. Yumuşak bir hamur olması gerekir.
- Kabın üzeri örtülerek en az yarım saat mayalanmaya bıraktım..
- Bu süre sonunda tekrar yoğurdum.
- Merdane ile çok inceltmeden açtım.
- Düzgün yuvarlaklar elde etmek için bir kase yada bardak yardımıyla kestim.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizdim .
- 20 dakika kadar böyle beklettim.
- Üzerine fırça yardımı ile süt sürdüm.
- 170 -180 derece arası fırında pişirdim.
- Üzeri hafif pembeleşmeye başladığında fırından aldım.
Afiyet Olsun : )
0 yorum:
Yorum Gönder