KEK-PASTA,
Çilek zamanı mutlaka yaptığım ve severek yediğimiz çilekli pasta tarifini güncelleyerek paylaşıyorum.Tarifi aldığım sevgili dostum Ayşe ablama da buradan ayrıca sevgiler yolluyorum.
Malzemeleri;
Afiyet Olsun : )
ÇİLEKLİ PASTA
Çilek zamanı mutlaka yaptığım ve severek yediğimiz çilekli pasta tarifini güncelleyerek paylaşıyorum.Tarifi aldığım sevgili dostum Ayşe ablama da buradan ayrıca sevgiler yolluyorum.
Malzemeleri;
- 1 kg çilek
- 1/2 su bardağı pudra şekeri
- 6 çorba kaşığı mısır nişastası
- 6 " " un
- vanilya
- 1\2 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 " " yoğurt
- 2 paket krem şanti ve (hazırlamak için) 200 ml. süt
- 4 adet yumurta ( O da sıcaklığında )
- 4 yumurtanın akını ve sarılarını ayırdım.
- Akların içine 4 çorba kaşığı ılık su koyarak mikserle kar haline gelene kadar çırptım.
- Pudra şekerini karıştırdım.
- Daha sonra mikseri kapatıp yumurta sarılarını, nişastayı ,unu ,1/2 paket kabartma tozunu elle azar azar ilave ederek karıştırdım.
- Kelepçeli bir kalıpta 160 derecede pişirdim.
- Temizleyip ayıkladığım çileklerden, bir kaseye üzerini süslemek için ayırdım.
- Kalanların yarısını çatalla ezip içine 1/2 limon suyu ,1/2 su bardağı toz şeker karıştırıp keki ıslatmak için ayırdım.
- Diğer yarısını ufak parçalar halinde doğrayıp, 1/2 toz şeker, yoğurt ve vanilya karıştırdım.
- Krem şantiyi sütle çırpıp, bir kısmını üstüne sürmek için ayırdım.
- Krem şantinin geri kalanına ufak parçalar halinde doğradığım çileklerle karıştırdım.
- Fırından çıkarıp, soğuttuğum keki üç parçaya ayırdım .
- Aralarına keki ıslatmak için ayırdığım karışım,doğranmış çilekli karışım sırasıyla ,kelepçeli kabıma yerleştirdim.
- Tercihen bir gece buzdolabında bekletiyorum.
- Kalıbından çıkartıp servis tabağına aldığım pastamın dışını, ayırdığım sade şantiyle kaplayıp,tercihen bir kaç saat daha buzdolabında dinlendirip servis yaptım.
Afiyet Olsun : )
0 yorum:
Yorum Gönder