NEW,
Afiyet Olsun : )
KISIR
Kısır yapmasını bilmeyen yoktur herhalde. Ben bu tarifi bildiğim ve yaptığım şekliyle tarif ediyorum. Daha çok da mutfağa yeni girenler için,
Malzemeler;
- 1,5 su bardağı kısırlık bulgur
- 1 kaşık biber ve domates salçası
- 1 kahve fincanı zeytinyağ
- tuz
- kimyon
- karabiber
- pul biber
- nane
- taze soğan
- maydanoz
- dere otu
- taze nane
- 1 ,5 çorba kaşığı nar ekşisi
- 1 limon suyu
Hazırlanışı ;
- Kısırlık bulguru, üstünü kapatacak kadar sıcak suyla, üstüne tuz ekleyerek ıslattım.
- Kabın üstünü bulgurun şişmesi için kapattım.
- Bir küçük tavada zeytinyağını döküp soğanı kavurdum.
- Salçayı da ilave ettim.
- Kavrulduktan sonra soğuması için ateşten aldım.
- Şişen bulgura bu karışımı ekleyip yoğurdum.
- 1 limon suyu, nar ekşisi ve baharatları ve ince kıyılmış yeşillikleri de ilave ederek son kez karıştırdım.
- Servis kabına alıp domates ve salatalıklarla süsledim.
Dip not; Ben kısırı yaparken Muğla Belen'den aldığım ev yapımı nar ekşisini kullandım.
Oldukça lezzetliydi, yapan hanımın eline sağlık :)
Afiyet Olsun : )
0 yorum:
Yorum Gönder