ANAYEMEKLER,
Malzemeler ;
1,5 bardak süt
1/2 çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Hazırlanışı ;
BEŞAMEL SOSLU TAVUK
Sebzeli, beşamel soslu ve çok lezzetli bir tavuk yemeği;Malzemeler ;
- 1/2 kg kuşbaşı doğranmış tavuk
- 2 adet havuç
- 2 orta boy patates
- 1 adet kuru soğan
- sıvı yağ
- kimyon
- karabiber
- tuz
- 1 çorba kaşığı galeta unu
- Beşamel sos için ;
1,5 bardak süt
1/2 çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Hazırlanışı ;
- Tencerede, sıvı yağla kuşbaşı tavukları 1 kaşık da tuz ilavesiyle soteledim.
- Sırasıyla, küp küp doğranmış soğanı, havucu ve patatesi ilave ederek,sürekli karştırarak sotelemeye devam ettim.
- Karabiber ve kimyonu ilave ettim.
- Bunlar piştikten sonra ısıya dayanıklı bir kaba aldım.
- Beşamel sos için, bir tavaya sıvı yağ (çok kızmadan) un ilave edip sürekli karştırarak pişirmeye devam ettim.
- Azar azar sütü ilave ederken karıştırdım.
- 1/2 çay kaşığı tuz ilave ediyorum ve ocaktan aldım.( Sürekli karıştırmak kıvamı için önemli )
- Bu karışımı fırın kabına aldığım tavukların üzerini kaplayacak şekilde döktüm.
- Üzerine biraz galeta unu serpiştirdim.
- 230 derecede üzeri kızaracak kadar fırınlayıp servis ettim.
Afiyet Olsun : )
0 yorum:
Yorum Gönder